Válassz arcformádhoz illő szemüveget!

Ma már a szemüveg divatcikk.  Arcvonásaink és öltözetünk egészen új és izgalmas értelmezést nyer egy jól megválasztott darabbal. A szemüvegnek harmonizálnia kell arcvonásainkkal.  Szemüvegünk, mint egy kis ékszer, finoman öleli körül arcunkat, új színekkel, árnyalatokkal és vonásokkal dobja fel azt. Most segítünk, hogy megtaláld arcformádhoz illő szemüveget!

Kerek arc

Hogy a kerek arc oválisan hasson, optikailag meg kell nyújtani. Azok a szemüvegkeretek előnyösek, melyek kiemelik a szemöldököt és szélesítik a szemrészt. Ezáltal az arc soványabbnak hat. A szögletes forma is jó, mert külső pereme hangsúlyozza a merőlegest, így

hosszúkássá teszi az arcot. Előnytelenek viszont a finom, kerek szemüvegkeretek.

Szív alakú

A mélyen ülő üveg hangsúlyozza ki ezt az arcformát. Ne érjen teljesen a szemöldökig, de legyen mélyen az arcban. Az alsó szélén erősebben hangsúlyozott keretek is nagyobb súlyt adnak az alsó arcfélnek. Előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek.
Előnytelenek a kis, szögletes modellek.

Szögletes arc

bb arcot is harmonikusabbá, lágyabbá varázsolják.Törekedjünk olyan szemüvegkeretet választani, amely lágyítja vonásainkat.Nem jó viszont a szögletes, kis szemüveg.Ehhez az arcformához a kerek és ovális keretek megfelelőek. A puha, lebegő keretformák és a játékos, kacskaringós vonalak a markánsa

Ovális arc

Akinek az arcformája ovális, szinte bármilyen szemüveget hordhat. Csak a viselő egyénisége szabhat határt, hogy keskeny szögletest, oválist, keret nélkülit vagy extravagáns pillangófazont választ. Egyetlen kivétel: olyan keret, amely oldalt kinyúlik.

Általános tippek a választáshoz:

  • Nagyobb archoz nagyobb, kisebbhez kisebb szemüveg illik.
  • Sápadt, finom bőrhöz, illetve világos hajhoz a nem feltűnő színű keret való inkább, a sötét, nehéz ugyanis elnyomja az arcvonásokat.
  • A keret takarja kissé a szemöldököt, vagy közvetlenül a szemöldök vonala alatt végződjön, és nem érintheti az arc alsó szélét.
  • A keret ki kell egyenlítse az arc formáját

0 Hozzászólás

Szólj hozzá